INFORMACIJE O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

 

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu korištenja Internet stranice grading.hr odnosno u procesu prijave Korisnika odnosno primatelja obavijesti o novostima i akcijama iz Gradinga (prijava za primanje newslettera). Grading d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice grading.hr pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Svi djelatnici Gradinga odgovorni su za poštivanje načela zaštite podataka. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina (u daljnjem tekstu Grading) obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Korisnici Internet stranice grading.hr kao i primatelji obavijesti o novostima i akcijama iz Gradinga (prijava za primanje newslettera) da pročitaju sve navedeno u ovom dokumentu kako bi lakše razumjeli koje podatke Grading d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu zastitapodataka@grading.hr ili pismeno na: Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina.

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom prijave na newsletter od strane Korisnika primatelja obavijesti o novostima i akcijama Gradinga, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Grading putem Internet stranice grading.hr?

 

NEWSLETTER

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o novostima i akcijama unosom svojih podataka (ime, prezime, e-mail adresa)  na Internet stranici grading.hr daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka zastitapodataka@grading.hr ili pismeno na: Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina. U obavijesti je potrebno navesti osobne podatke koje Korisnik želi povući odnosno izbrisati.

Privolu za primanje newslettera Korisnik također može u bilo kojem trenutku povući putem poveznice za otkazivanje prijave koja se nalazi u newsletteru čime se Korisnik automatski briše sa liste primatelja newslettera.

Korisnik također ima pravo mijenjati svoje osobne podatke i to može učiniti također obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka zastitapodataka@grading.hr ili pismeno na: Grading d.o.o., Matije Gupca 21, 49 221 Bedekovčina, ili putem poveznice za promjenu podataka koja se nalazi u newsletteru gdje se podaci Korisnika automatski ažuriraju odnosno mijenjaju.

KORIŠTENJE „KOLAČIĆA“  

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na Gradingovoj Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica grading.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.
Koje su Vam opcije dostupne?
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača.


Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka zastitapodataka@grading.hr

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Zaštitu podataka Grading uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Grading provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice Gradinga te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

 

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, Grading može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na Gradingovoj Internet stranici. Zato Grading poziva Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu grading.hr. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici grading.hr

Nastavak uporabe Internetske stranice Gradinga nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka – Uredba (EU) 2016/679
Zakon o provedbi Opće uredbe za zaštitu osobnih podataka
Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP
Zahtjev za pristup osobnim podacima
Zahtjev za ispravak osobnih podataka
Zahtjev za brisanje osobnih podataka
Zahtjev za prenosivost osobnih podataka

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka:

Grading d.o.o.
Matije Gupca 21
49 221 Bedekovčina

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ivana Glavač
E-mail: zastitapodataka@grading.hr
Web: www.grading.hr