PREKO 30 GODINA U VAŠOJ KUHINJI

Ukoliko znate dimenzije svog prostora već pri prvom dolasku u Grading možete dobiti cijene - skicirajte prostor, označite glavne instalacije vode, struje i plina i zajedno ćemo osmisliti vašu novu kuhinju.

 

Projektiranje, stručno savjetovanje, vlastita dostava i montaža uz garanciju kvalitete. Već 31 godinu Grading je sinonim za kvalitetnu kuhinju. Samo najbolji materijali i okovi garancija su za kuhinju koja će dugi niz godina biti ista kao i prvog dana.

-vlastita proizvodnja

-veliki izbor boja i materijala

-veliki izbor elemenata i mehanizama

-stručno savjetovanje i projektiranje

-stručna izmjera

-vlastita dostava i montaža

-garancija kvalitete

ODABIR MATERIJALA ZA KUHINJU

 

Odabir materijala je najteža odluka u procesu kupovine nove kuhinje. Tržište vam nudi veliki izbor materijala i boja o kojima se je potrebno dosta informirati ako želite znati što ste točno kupili. Prednost Gradingovih kuhinja po mjeri je pristup u kojem svim kupcima naših kuhinja detaljno objasnimo razlike u materijalima i kvaliteteti – a svi materijali koje imamo u ponudi mogu se uživo vidjeti na izloženim kuhinjama.

Nama je cilj prodati kuhinju sa kojom će kupac biti zadovoljan ali i znati u što je točno uložio svoj novac. Kupci neznaju puno o materijalima, a najveći razlog je što puno materijala izgleda na prvi pogled isto, no razlike u cijeni uvijek donose i razliku u kvaliteti. Sve nedoumice oko materijala riješiti ćete dolaskom u Grading.

U Gradingu možete kupiti kuhinju od nekoliko vrsta materijala:

 

Oplemenjeni materijali
Sam naziv govori kako tu to materijali oplemenjeni melaminskim folijama. Oplemenjivanjem melaminskim folijama površina iverala postaje otpornija na udarce, ogrebotine, vlagu, paru i kiseline. Oplemenjeni materijali uvelike doprinose izgledu namještaja jer su melaminske folije dostupne u svim bojama, različitih uzoraka i dizajna, glatke ili pak s imitacijom reljefa pravog drveta. Oplemenjeni materijali su najrasprostranjeniji pločasti materijal upravo zbog navedenih osobina, a pored toga jednostavni su za obradu i rezanje (pravocrtni ili pak u bilo kojem drugom obliku) te za taj postupak nije potrebna nikakva prethodna priprema. U našoj proizvodnji koristimo iverale renomiranih proizvođača: Egger, Kronospan, Kaindl.

Ti oplemenjeni materijali se najčešće koriste u izradi korpusa namještaja, ali vrlo često i u izradi ostalih dijelova namještaja. Nakon obrade rezanjem nad iveralima se vrši završna obrada ljepljenja rubnih ABS traka kako bi se prekrili rubovi pločastih dijelova. Taj postupak se još naziva i kantiranje. Trake za kantiranje su isto tako dostupne u svim bojama, uzorcima, dizajnima te debljinama kao i iverali. GRADING d.o.o. u svojoj proizvodnji koristi suvremenu tehnologiju rezanja i kantiranja, podržanu najnovijim i najmodernijim strojevima. U našem prodajnom centru možete vidjeti sve uzorke u kojima možete naručiti svoju kuhinju ili neki drugi namještaj po mjeri. U ponudi dekora oplemenjenih materijala nalazi se i nekoliko boja u visokom sjaju.

 

Lakirani medijapan
MDF ili medijapan, kako je poznatiji na našem području je vrsta pločastog materijala koji se može opisati kao srednje gusti vlaknasti materijal u obliku ploča. Medijapan se izrađuje prešanjem sitnih drvenih čestica (najčešće bukva, smreka, jela i les) i vezivnih sredstava (ljepilo i polimerske smole). Medijapan ima gušću i homogeniju strukturu od iverice te je stoga otporniji na vlagu i sva druga mehanička naprezanja. MDF je vrlo pogodan za obradu i rezanje. Velika prednost medijapana je ta što se može obrađivati na tradicionalan način kao i puno drvo. GRADING d.o.o. je u mogućnosti izvršiti obradu medijapan ploča na najmoderniji način koristeći suvremenu tehnologiju za rezanje i obradu, što omogućuje veliki broj uzoraka, dizajna i oblika. Nudimo i velik broj mogućnosti kod završne obrade. Važno je spomenuti kako se medijapan može obraditi na više načina. Jedan od njih je stavljanje folije na medijapan. Mi u svojoj proizvodnji ne radimo sa folijama na medijapanu iz razloga što folija nije toliko kvalitetna i postoji mogućost odljepljivanja kroz neko vrijeme korištenja namještaja. Stoga Gradingovu kuhinju ne možete kupiti u toj obradi medijapana, već samo medijapan najviše kvalitete (ili akril na medijapanu ili lakirani medijapan).
Drugi način obrade medijapana je lakiranje u mat, polumat ili visoki sjaj. To je postupak obrade medijapana koji mi koristimo u svojoj proizvodnji i taj postupak je skuplji od obrade medijapana sa folijama. No lakirani medijapan je otporan na vlagu, vizualno jako lijepo izgleda i može se lakirati u neograničeni izbor boja

 

Akril u visokom sjaju na medijapanu
Dolazi u gotovim pločama, te se nakon procesa rezanja treba kantirati kao i oplemenjena iverica. Na tržištu postoji više različitih akrila no mi u svojoj proizvodnji koristimo ACRYLIC GLOSS – izrazito sjajni akril koji djeluje kao ogledalo u usporedbi s lakiranim medijapanom. Akril se mora kantirati akrilnom trakom i ima manji izbor boja nego medijapan koji se lakira. No u odnosu na medijapan prednost akrila je povoljnija cijena, a ako dođe do oštećenja akril se može ispolirati.

 

MAT površine na medijapanu 
MAT površine su kontrast akrilu u visokom sjaju jer pružaju potpuno suprotni učinak. Kod MAT površina nema refleksije svijetlosti, a prednost mat materijala su mehanička svojstva bez packi, ogrebotina i tragova. Kao podloga se također koristi medijapan jer je ravniji i manje porozan nego iverica.

 

CJENOVNE GRUPE GRADINGOVIH KUHINJA PO MJERI

 

Gradingove kuhinje po mjeri dostupne su u 5. cjenovnih kategorija koje su formirane prema materijalu i  vrsti okova. Sve cjenovne grupe naših kuhinja imaju vrhunski okov BLUM ili GRASS. 

Ukoliko znate dimenzije svog prostora već pri prvom dolasku u Grading možete dobiti cijene za vašu novu kuhinju u već spomenutih 5. cjenovnih kategorija:


1. cjenovna kategorija BASIC
2. cjenovna kategorija STANDARD
3. cjenovna kategorija LUX
4. cjenovna kategorija AVANGARD 
5. cjenovna kategorija PRESTIGE 

 

EDUCIRANO PRODAJNO OSOBLJE IZNIMNO JE VAŽNO

 

Naše educirano prodajno osoblje tu je da kupcima detaljno objasni razlike u materijalima za kuhinje i razlike u cijenama, stoga svojim kupcima posvećujemo jako puno pažnje. Na izloženim kuhinjama kupac može vidjeti sve vrste materijala i okova u kojima može naručiti svoju kuhinju. Imamo izložene sve boje dekora, sve vrste okova, ručkice, radne ploče, aplikacije za zidove tako da kupac sve može uživo vidjeti i isprobati.

Na izloženim kuhinjama kupci vrlo brzo odluče od kojeg materijala žele da bude njihova kuhinja, a kada tu dodamo stručne savjete našeg prodajnog osoblja odluka o kupovini donese se vrlo brzo. Kupovinom Gradingove kuhinje kupac točno zna što je kupio, koji točno materijal jer se mi trudimo da kupcima maksimalno sve objasnimo i ukažemo im na razlike u materijalima koji se na prvi pogled čine isti.  Npr. kuhinje u visokom sjaju možemo pronaći u svim prodajnim centrima i to su dekori koji se najviše prodaju. Malo kupaca uistinu zna razliku u kuhinjama visokog sjaja. Kuhinje u visokom sjaju mogu biti od iverala, akrila ali i medijapana. Većina kupaca zna da je medijapan kvalitetniji, no neznaju da taj medijapan može imati različitu obradu – a to je folija visokog sjaja na medijapanu, akril na medijapanu, ili lakirani medijapan. Puno ljudi kod kupovine nove kuhinje ne dobije sve te informacije, dok je prednost Gradingovog prodajnog osoblja ta što zna sve o materijalima i te informacije prenosimo kupcima naših kuhinja.

U svojoj proizvodnji kuhinja cilj nam je isporučiti najbolji proizvod stoga su korpusi naših kuhinja tiplani, ljepljeni i šarafljeni kako bi bili još kvalitetniji i čvršći, što nije praksa svih proizvođača kuhinja. Još jedna velika prednost kuhinja iz naše vlastite proizvodnje je izrada po mjeri u punom smisli te riječi – naše kuhinje po mjeri radimo na način da bilo koji element možemo napraviti u bilo kojoj dimenziji dok većina proizvođača radi kuhinje po projektu – dakle postoje standardne dimenzije elemenata a praznine se popunjavaju sa raznim blendama i u tom slučaju ne postoji mogućnost maksimalne iskoristivosti prostora kao što je to kod naših kuhinja po mjeri.

Kako bi cijeli proces odabira i kupovine bio što lakši, educirano prodajno osoblje koje će vam dati sve ove informacije iznimno je važno. Dolaskom u Grading kupovina kuhinje postaje brza i jednostavna a kupci odlaze zadovoljni i sigurni da su kuhinju kupili na pravome mjestu.

 

PROCES IZRADE KUHINJE PO MJERI

 

Odlučili ste se za novu kuhinju po mjeri, no još uvijek ne znate kakvu točnu kuhinju želite? Mi ćemo vam u tome pomoći. Dolaskom u naš prodajni centar detaljno ćemo vas informirati o svim dostupnim materijalima i okovima koje koristimo u proizvodnji kuhinje po mjeri. Objasniti ćemo vam razlike u materijalima te razlike u cijenama kuhinja. Sve vrste okova, materijala i boja možete uživo vidjeti u našem prodajnom centru na izložbenim kuhinjama.

Stručan tim Gradinga zajedno s vama projektira vašu novu kuhinju. Stručnim savjetima želimo vam pomoći da vaša nova kuhinja vizualno lijepo izgleda ali i da bude funkcionalna. Kako biste već pri prvom dolasku u naš prodajni centar dobili što točnije cijene i vjernu skicu vaše nove kuhinje puno ćete nam pomoći ako kod kuće napravite sva potrebna mjerenja.

 

1. MJERENJE

Mjerenje prostora za kuhinju možete lako odraditi sami slijedeći ove upute:

Dimenzije koje su najbitnije za projektiranje kuhinje su:

Dužina i visina zida
Izmjerite zidove, ručno nacrtajte skicu i na svakom zidu označite gdje vam se nalaze koji priključci. Ukoliko u prostoru postoje bilo kakve prepreke molimo da to također označite (dimnjak, stupovi i sl.) Navedite jeste li mjerenje napravili od pločica do pločica ili od zida do zida. Ako planirate kuhinju u novome prostoru gdje još nisu napravljene instalacije ili instalacije planirate raditi kada bude gotov projekt kuhinje, tada su nam dimenzije zidova i prozora dovoljne da krenemo u osmišljavanje vaše nove kuhinje.

Mjerenje prozora
Ukoliko u prostoru kuhinje imate prozore izmjerite dimenzije prozora, udaljenost od poda do prozorske klupčice, te dimenziju prozorskog okvira.

Označite električne instalacije
Izmjerite udaljenost električnih instalacija od poda i bočnog zida uz napomenu o jačini struje.

Priključak vode i odvoda
Izmjerite udaljenost do oba ventila sa obje bočne strane zida, te udaljenost od poda do početka otvora.

Ventilacijski otvor
Izmjerite promjer otvora za ventilaciju (postoji i mogućnost redukcije za ugradnju flexi cijevi), zatim izmjerite udaljenost od poda do početka otvora te udaljenost od bočnog zida do početka otvora.

Priključak plina
Izmjerite udaljenost od poda do priključka plina kao i udaljenost od bočnog zida do priključka plina. Izmjerite promjer cijevi te udaljenost od poda do plinske cijeni kao i udaljenost od bočnog zida do plinske cijevi.

Slikajte prostor
Slika govori više od tisuću riječi. Napravite nekoliko fotografija. Uvid u stvarni prostor pomoći će nam da još kreativnije, lakše i brže osmislimo vašu novu kuhinju po mjeri.

Kada ste napravili sva potrebna mjerenja možemo krenuti u osmišljavanje vaše nove kuhinje po mjeri. Detaljni podaci izmjere omogućuju nam da projektiramo vašu novu kuhinju vodeći brigu i o najmanjem detalju, možemo vam ponuditi više opcija u izradi kuhinje a vaša kuhinja će se u konačnosti savršeno uklopiti u vaš prostor.

 

2. PLANIRANJE KUHINJE

Planiranje Vaše nove kuhinje je iduća faza koju odrađujete zajedno sa stručnim timom u prodajnom centru Gradinga gdje dobivate izračun cijena u 5. cjenovnih kategorija. Kako biste lakše vizualizirali Vašu novu kuhinju, od naših prodajnih savjetnika možete zatražiti izradu 3D skice.  Bez obzira koliko znanja o izradi kuhinje imate, od našeg stručnog tima uvijek ćete saznati puno korisnih savjeta.
Iza nas je dugogodišnje iskustvo u projektiranju i proizvodnji kuhinja, stoga Vam jamčimo najvišu kvalitetu usluge.
Budući da smo mi proizvođač kuhinja, svaka kuhinja po mjeri Kontesa radi se doslovno po mjeri, što znači da možemo napraviti element u bilo kojoj dimenziji (a ne samo u standardnim dimenzijama).

Još neki od detalja koje možete birati su:

 

Standardna visina nogica i sokla kod kuhinje je 10 ili 15 cm uz mogućnost izrade po narudžbi.

Visina korpusa donjih elemenata je 72 cm uz mogućnost izrade po narudžbi. 

Radna ploča (standardna) je 60 ili 90 (92) cm dubine, najčešće debljine 3,8 cm

Razmak između donjih i gornjih elemenata je 50 – 60 cm, najčešće 55 cm.

Standardna visina gornjih elemenata je 72 ili 94 cm uz mogućnost izrade po narudžbi. 

Ako se radi o elementima od 72 cm visine, ukupna visina kuhinje iznosi 213 cm (uz standardni razmak između gornjih i donjih elemenata od 55 cm, te sokl visine 10 cm).

Kod elemenata 94 cm visine, ukupna visina kuhinje iznosi 235 cm (uz standardni razmak između gornjih i donjih elemenata od 55 cm, te sokl visine 10 cm).
Odlučite li se za plinsko kuhališterazmak između nape i kuhališta treba iznositi 65 – 75 cm, odnosno kako je propisano u uputama proizvođača za određeni model nape.
Odaberete li kuhalište na struju, razmak između nape i kuhališta treba iznositi 55 - 60 cm, odnosno kako je propisano u uputama proizvođača za određeni model nape.
Kada uzmemo u obzir sve navedene detalje, kuhinju po mjeri Kontesa možemo projektirati na više načina, sve prema vašim željama i potrebama. Kada ste se odlučili za kupovinu kuhinje i potvrdili finalni projekt mi krećemo u proizvodnju vaše nove kuhinje.

 

3. PRIPREMA PROSTORA ZA MONTAŽU 
Na vama je da pripremite prostor za montažu kuhinje. Trebate nam osigurati da svi priključci (voda, struja, plin..) budu na pozicijama kao što je naznačeno u projektu, odnosno prema rasporedu elemenata.

Postavljanje pločica ili stakla

Pločice se najčešće postavljaju tako da gornji rub pločice bude minimalno na visini od 141 cm, ovisno o formatu pločice, visini nogica, razmaku između gornjih i donjih elemenata. Na zidu gdje napa dolazi više od donjeg ruba gornjih elemenata poželjno je pločice u tom dijelu postaviti još više. Donji rub pločica treba biti postavljen na maksimalno 82 cm visine od gotovog poda, jer je to standardna visina donjih elemenata sa nogicama od 10 cm.

Postavljanje staklenih ploha odrađuje se nakon montaže kuhinjskih elemenata, i u tom slučaju završna lajsna na radnu ploču montira se nakon postavljanja staklene plohe a po želji završnu lajsnu ne treba montirati.

 

4. MONTAŽA KUHINJE
Montaža Gradingovih kuhinja po mjeri odrađuje se od strane naših stručnih djelatnika. Montaža se naplaćuje prema cjeniku, te na montažu dolazi dvoje djelatnika. Elementi naših kuhinja po mjeri dolaze složeni, te se na montaži dalje slažu prema projektu kuhinje. Naša montaža uključuje montažu kompletnog drvenog dijela kuhinje, radne ploče, sokla te završne lajsne. U cijenu montaže uključeno je i postavljanje svih aparata, bez obzira gdje su aparati kupljeni.

Aparate prilikom montaže ugrađujemo u elemente, no ne spajamo ih na priključke vode, struje ili plina. (taj dio mora biti odrađen od strane stručnih osoba odnosno ovlaštenih servisa)

 

Kuhinje možete pregledati ovdje. 

Kontaktirajte nas za više informacija. 

 

 

 

UPIŠITE SVOJ E-MAIL I PRATITE NOVOSTI IZ TVRTKE GRADING D.O.O.